Settings

Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring

verkeersborden

PROEFLES AANVRAGEN

Bel of app !!!

06 -53 68 97 76

In welke regio rijden we !


Rijschool Hilversum
Rijschool Bussum
Rijschool Huizen
Rijschool Naarden
Rijschool Laren
Rijschool Blaricum
Rijschool Eemnes
Rijschool Almere
Rijschool Baarn

Gezondheidsverklaring

Hoe werkt het?

Wil jij je rijbewijs halen? Dan is het belangrijk voor jezelf en andere weggebruikers dat jij gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Daarom moet je in het begin van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je via Mijn CBR.

De Gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR log je in met je DigiD. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal.

Nadat je je verklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je per mail meer informatie. Als het CBR bevestigt dat je geschikt bent om te rijden, kun je jouw rijexamen laten reserveren door je rijschool.

Hieronder zie je hoe je jouw Gezondheidsverklaring invult en indient.

Wanneer hoor je iets over je Gezondheidsverklaring?

Wanneer je gezond genoeg bent, krijg je gelijk antwoord. Je krijgt dan het bericht dat je ‘rijgeschikt’ bent. En je kunt dan gewoon verder met rijlessen en examen doen.

Soms heeft het CBR meer informatie nodig om te bepalen of je ‘rijgeschikt’ bent. Dat hoor je dan binnen 40 dagen. Dan vraagt het CBR bijvoorbeeld om meer informatie van een arts.

Het is ook mogelijk dat het CBR je door verwijst naar een medisch specialist voor een controle. Of ze nodigen je uit om een rijtest te doen, zodat ze kunnen beoordelen of je je rijbewijs kunt halen. Als een van deze dingen nodig is, dan hoor je precies wat je verder moet doen.

Geen DigiD?

Vraag je DigiD aan op digid.nl. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan met het formulier ‘Machtigen rijschool’.

Direct doen

Gezondheidsverklaring invullen

Status van mijn gezondheidsverklaring

    Wat kost het ?

  BEL ME TERUG !

  Als je nog vragen hebt na het bezoeken van onze website, vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  MELD JE NU AAN VOOR EEN PROEFLES
  begin met chatten !
  Hulp Nodig ?
  Hoi, Kan ik je helpen